Appalachian State University – Plemmons Student Union Solarium Addition & Bookstore Renovation

Boone, North Carolina

In this phased project, we transformed the facades of both the bookstore and the adjacent student union, connecting the buildings and creating an attractive new architectural composition on the main quad

Location
Boone, North Carolina

Client
Appalachian State University

Completion Date
2004

Size
42,000 SF

Project Type
Renovation & Addition, Student Union

Awards
2007 Merit Award, Winston-Salem Chapter, North Carolina AIA

Professional Credits
Walter Robbs Callahan & Pierce Architects, PA
Retail Interior Design: JGA

With a rapidly growing student population, Appalachian State University sought to renovate the existing 1960s bookstore and expand the adjacent Plemmons Student Union with a new gathering space. In this phased project, we transformed the facades of the bookstore and the student union, connecting the buildings and creating an attractive new architectural composition on the main quad. The addition, known as the Summit Trail Solarium, features a passive-solar, south-facing garden environment, ambient water fountains, and sky-lit reading areas. The sweeping solarium addition now serves as a refuge for students during the cold mountain winters.

Joe Bircher, AIA

Principal
Send a Message

Sector Contact

Get in contact with us for your next project.

Featured Projects

At Michael Graves, we create designs that clients dream of. We care not only about what we create; we care whom we create it for.